Program

Hösten 2018

Tis. 21 augusti, kl 18.00.
Trädgårdsbesök hos Anna och Ingmar Nilsson, Plåtslagarvägen 1, Jämjö. Efteråt promenerar vi till Pelle och Lotta Johanssons trädgård med mycket vackert på Murarevägen 7 för att inta en grillad korv, kaffe och kaka. Värdar: Pelle och Lotta Johansson.

Mån. 3 september, kl 18.00.
Trädgårdsbesök hos Ulla och Lazlo Kalman, Åby 305. Fint anlagd samlarträdgård med utsikt över slätten. Vägbeskrivning från Jämjö: Från E22, sväng vänster mot Ramdala. Sväng vänster igen efter 1,6 km, och sväng sedan vänster ytterligare 2 gånger. Kaffekorg medtages. Värd: Bengt Kristiansson.

Tors. 27 september, kl 18.00.
Besök hos Kent Egnér, Egnérs Växter, Ringvägen 18, Bergåsa, Karlskrona. Plantskola med många intressanta växter. Efter besöket tittar vi in hos Bengt och Mia Nilsson på Idunavägen 17. Hemsida: egnersvaxter.se.  Vägbeskrivning: Från Sunnavägen: sväng höger på Skyttevägen, höger igen på Idrottsvägen som leder fram till Kronobergsgatan, sväng höger mot Ringvägen. Tag med kaffekorg till familjen Nilsson om vädret tillåter. Värd: Mai-Kathe Westberg.

Tis. 30 oktober, kl 19.00.
Föreläsning i EFS-Kyrkan, i samverkan med Nättraby och Rödeby trädgårdsföreningar. Trädgårdskonsulent Gunnel Carlsson – välkänd trädgårdsprofil, bjuder på ett föredrag med temat ”Mitt, ditt och allas våra gröna rum och vad vi inspireras av och hur vi delar intresset för trädgård.” Entré 60 kr. Kaffe med smörgås. Lotteri. Värd: Pelle Johansson

Tors. 15 november, kl 19.00.
Trivselkväll i EFS-kyrkan med italienskt tema. Vi kommer att få se bilder från resor till olika delar av Italien. Efter bildvisningen blir vi bjudna på förtäring som också är italieninspirerad. Ingen entré men vi kommer att sälja lotter som vanligt. Tanken är att vi bara skall träffas och umgås under trivsamma former. Värd: Bengt Kristiansson

Tis. 18 december, kl 18.00.
Julplantering hos Röda Nejlikan i sina nya lokaler. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Anmälan till Per-Olof en vecka i förväg. Värd: Per-Olof Olsson.

********************

Sön. 1 juli. Tusen Trädgårdar. Se tradgardsriket.se/tusen-tradgardar-2018/ för mer information.

Tis. 3 juli, kl 18.00. Rosenvandring i Kristianopel under ledning av Christer Jonsson m. fl. från Sydostrosen. Samling vid Norra Bastionen. Vi börjar i f.d. Rosengården, vandrar genom byn och tar en rundtur på kyrkogården, som är berömd för sin unika samling av gamla rabattrosor. Kvällen avslutas med kaffe/te och dopp inne i en trädgård nära kyrkan. Pris: 40 kr (då ingår förtäring samt en lott på rosor).

Styrelsen hälsar Dig välkommen till våra aktiviteter.